zaterdag 13 oktober 2018

Week 40 : Mont Ventoux Virus 2.0, fietsen na de rugoperatie

Het is alweer een paar jaartjes geleden dat ik wat op deze blog heb gepost.
Had er best wel een goede reden voor : mijn befaamde ruggetje....

In 2015 en 2016 heb ik amper gefietst vanwege beknelde zenuwbanen in been en rug, hernia rechts op L5 S1 gewricht, spuit erin en erachter komen dat er ook een hernia rechts op L4 L5 zit, dus daar een paar weken later ook een spuit in.
In 2017 ging het weer beter en heb ik veel kilometers kunnen fietsen bij de club, alleen heb ik mijn oude niveau nooit meer kunnen benaderen. 
In 2018 gestart in de B-Groep, paar weken later C-Groep, weer paar weken later naar de D-Groep om vervolgens in juni maar naar de E-Groep....conditioneel zat het wel goed, ook sterk genoeg, maar mijn ruggetje vond het beter om dat niet te doen.

Op 4 juli 2018 onder het mes, waarbij de neurochirurg de stenose (beknelling van de zenuwbanen) heeft verholpen. Heel fijn om uit de narcose te ontwaken ZONDER pijn in mijn benen. Oké, de rug/operatiewond was een minder prettige ervaring, vooral toen bleek dat ik de morfinepomp niet goed had gebruikt en mezelf vrijwel geen morfine had toegediend. Vond al dat het best veel pijn deed ;)
Op 5 juli 2018 naar huis en een langdurige revalidatie volgt.
Sinds 18 september 2018 weer begonnen met op papier 2 uur per dag werken. In de praktijk kon ik echter al 3 tot 4 uur per dag werken. Planning is om vanaf 8 oktober 4 uur per dag, vanaf 22 oktober 6 uur per dag en vanaf 5 november weer volledig inzetbaar.
Laat ik nu de afgelopen week ziek thuis zitten met een soort buikgriep, geen eten binnen kunnen houden en enorme hoestbuien, zo erg dat ik zelfs over moet geven. Gevolg : weer slap gevoel na een eerste rustige mountainbiketocht (lees : fietsen over de verharde fietspaden met de rustigste MTB C-groep).

Nu de rug weer beter aanvoelt, heb ik vast een leuk doeltje voor ogen in september 2019 : EINDELIJK de ontbrekende meervoudige beklimming van de Mont Ventoux fietsen, de Cannibale van het Neder-Belgisch Genootschap 'De Kale Berg' . Dit betekent de 3 beklimmingen op de racefiets vanuit Bedoin, Malaucen en Sault (de standaart Cinclé), alsmede 3 beklimmingen vanuit Bedoin (2) en Malaucene (1), waarbij er ook een flink aantal kilometers op de onverharde fietspaden. Totale afstand 286 km met 9.424 hoogtemeters binnen 24 uur. Best pittig zeg maar ;)
______________________________________________________

De kop is er af !

Zaterdag 06-10-2018 : MTB 1 met Gans, Dick en Eric.

Warm, zonnig weer, geen wind en ca 20 graden, dus lekker in korte broek en mouwen.


Conditioneel ging het veel beter dan verwacht na 3 maanden niet sporten vanwege de rugoperatie.  Koffiestopje in Lage Vuursche was overigens wel lekker, want mijn benen moeten nog aan inspanning wennen ;)

https://connect.garmin.com/modern/activity/3084568952
https://www.strava.com/activities/1903488355
Aantal gefietste kilometers week 40 : 44 km, totaal 44 kmGeen opmerkingen:

Een reactie posten